Login  |  Contact

  
  

Poti comanda si telefonic
0786822595
Luni-Vineri. 10:18

Review-uri

PUDRĂ DE MACA BIO, ACTIV COSMETIC, 25 GR

Pret: 9,35 RON

(

Pretul nu include cheltuielile de livrare.

)

Disponibil in stoc

Transport gratuit oriunde in tara pt comenzi mai mari de 150 RON

Livrare

Este utilizată pentru efectul de stimulare a creşterii părului, de prevenire sau încetinire a căderii părului şi de îmbunătăţire a condiţiei scalpului. Pentru piele este de asemenea apreciată ca activ ce stimulează sinteza de colagen, pentru efectul elasticizant şi refermizant.

Maca, o plantă sacră a incaşilor, este originară din Peru zona Anzilor şi este supranumită ginsengul peruvian. Maca este utilizată azi ca şi aliment sau supliment alimentar sub formă uscată şi măcinată, având o compoziţie bogată, variată, rar regăsită într-o singură plantă. Este alcătuită din proteine, carbohidraţi, aminoacizi, oligoelemente şi acizi graşi care îi conferă proprietăţi energizante, de stimulare a sistemului imunitar, antianemice, antidepresante şi chiar afrodisiace.

În cosmetică: cercetări recente au arătat că extractul de maca are acţiune remarcabilă şi în aplicaţii pe scalp şi piele. Rădăcina de maca sub formă de pudră sau macerat este utilizată pentru efectul de stimulare a creşterii părului, de prevenire sau încetinire a căderii părului şi de îmbunătăţire a condiţiei scalpului. Pentru piele este de asemenea apreciată ca activ ce stimulează sinteza de colagen, pentru efectul elasticizant şi refermizant.

Conţine: macaene, macamide, aminoacizi, acizi graşi esenţiali, minerale (fier, zinc, potasiu, calciu), vitamine (B în special), flavonoide, terpenoide, alcaloide, saponine, glucozinolate.
Este o caracteristică a acestei plante faptul că prezintă atât de multe substanțe concentrate în rădăcină. Sunt multe plante care conțin fiecare dintre aceste substanțe, dar este dificil de descoperit una singură care să conţină atât de multe principii valoroase. 

Metoda de obţinere: rădăcina plantei este mărunţită, uscată şi apoi măcinată fin

Prezentare: pudră de culoare bej-maroniu, miros caracteristic 

Proprietăţi şi recomandări pentru PĂR

  • contribuie la multiplicarea celulară în rădăcina părului
  • stimulează creşterea părului
  • întăreşte părul, fortifică fibra capilară
  • îmbunătăţeşte rezistenţa rădăcinii părului la factorii de mediu
  • creşte densitatea colagenului şi elastinei la nivelul scalpului
  • creşte adeziunea părului la scalp
  • previne sau reduce căderea părului

Se pot prepara:

  • şampoane pentru stimularea creşterii părului
  • şampoane fortifiante
  • şampoane anti-cădere
  • măşti capilare
  • loţiuni pentru îngrijirea scalpului
  • seruri pentru întărirea rădăcinii părului

În diferite formule pudra de maca sau maceratul din pudră de maca se poate asociacu pudra de urzică, amla, uleiul esenţial de cedru atlas, panthenol, Marine-Z.

Proprietăţi şi recomandări pentru PIELE

  • refermizant şi elsaticizant
  • creşte densitatea pielii
  • creşte mecanismul de adeziune celulară
  • îmbunătăţeşte comunicarea intracelulară cutanată
  • stimulează sinteza elementelor din matricea extracelulară 
  • îmbunătăţeşte vitalitatea şi producţia de fibroblaste în piele 
  • contribuie la integritatea structurală a pielii
  • contribuie la mărirea capacităţii de sinteză a colagenului în piele

Se pot prepara:

  • creme, tonere şi seruri antiage
  • preparate pentru îngrijirea tenului matur
  • creme şi loţiuni contur de ochi
  • creme post-sarcină
  • creme şi loţiuni aplicate după sau în timpul unui regim de slăbire
  • creme şi loţiuni de corp cu efect elasticizant, refermizant măşti de întinerire

În diferite formule pudra de maca sau maceratul din pudră de maca se poate asocia cu extract de acmella, cafeină, extract de iederă, ulei de margarete, ulei de rodie, spirulină, ulei de smochin de barbaria, ulei din germeni de grâu, ulei esenţial de morcov sălbatic.

ÎN COSMETICĂ

Utilizarea pudrei de maca se recomandă în cosmetică sub formă de macerat, soluţie în care se vor regăsi cele mai multe elemente ale plantei, inclusiv cele termosensibile.

Un macerat în concentraţie de 5-10% este optim pentru a fi folosit în majoritatea compoziţiilor cosmetice:

  • şampoane: în loc de apă sau cum prevede reţeta
  • creme şi măşti capilare: în faza apoasă
  • loţiune tonică pentru scalp
  • emulsii (creme, loţiuni): în faza apoasă

Pentru măşti capilare şi de ten, pudra de maca se poate folosi şi ca atare, fără macerare.

CUM SE REALIZEAZĂ MACERATUL

  • recomandăm prepararea unui volum pe care-l folosiţi proaspăt
  • pentru a obţine 100 ml de macerat cu o concentraţie de 10%, se foloseşte 15 gr de pudră de maca + 145 ml de apă minerală plată
  • o altă variantă este macerarea hidro-glicerinică, astfel, pentru 100 ml macerat se foloseşte 15 gr pudră de maca + 100 ml apă plată + 45 ml glicerină; la utilizarea unui astfel de macerat se are în vedere conţinutul de glicerină atunci când se include ca ingredient într-o formulă cosmetică
  • într-un recipient curat, dezinfectat, se transferă apa şi pudra de maca şi se amestecă bine
  • se lasă la macerat într-un loc răcoros, ferit de lumină; se amestecă soluţia din când în când
  • după 24 de ore se filtrează cu ajutorul unui filtrusfat: agitaţi cu linguriţa soluţia din filtru, pentru a facilita procesul de filtrare
  • se foloseşte imediat, întrucât maceratul se alterează repede
  • dacă maceratul nu este utilizat imediat, se poate conserva cu 0,6% cosgard
  • pasta rămasă după filtrare se poate folosi aplicat ca şi mască de ten, eventual împreună cu alte ingrediente specifice

Notă: maceratul filtrat este un lichid tulbure ce prezintă mici particule insolubile. Dacă se doreşte obţinerea unui lichid clar lipsit de particule nedizolvate, după filtrare se lasă în repaus câteva ore pentru decantare, iar cu ajutorul unei seringi se va extrage stratul de lichid clar din recipient.

FOLOSIREA PUDREI DE MACA FĂRĂ MACERARE

Dacă se doreşte aplicarea unei măşti proaspete cu pudra de maca - şi nu sub formă de macerat filtrat - atunci recomandăm formarea unei paste din pudră cu puţină apă (chiar apă florală) care se lasă în repaus 1-2 ore. În această pastă se pot adăuga diverse alte ingrediente: uleiuri vegetale, uleiuri esenţiale, active lichide sau pulberi.

Păstrare:

  • în mediul ambiant, în loc uscat, ferit de lumina directă

Date de siguranţă:

  • a nu se inhala
  • uz cosmetic
 

Detalii produs


Categorie: Tratamente cosmetice

Producator: MAYAM

MAYAM

  
  
  
  
  
   
Informatii utile
Termeni si conditii
Confidentialitate
Marturiile clientilor
Feed-uri RSS
Politica de Cookies
Plata si livrare
Cum cumpar
Cosul meu
Metode de plata
Transport si retururi
Asistenta
Contacteaza-ne
Intrebari frecvente
Sitemap
ANPC
Cont client
Inregistrare
Recuperare parola
Istoric comenzi
Feedback cumparatori
 

Produsele au fost ok coletul a fost in ordine dar am gasit multe ziare hartii in colet, pana am gasit produsele a trebuit sa caut in hartii, oricum...

Ramona M.

Vezi mai multe marturii
 
Newsletter
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?
Viziteaza magazinul cosulbio.ro pe ShopMania

Magazin online cu produse bio, alimente naturale, cosmetice organice. In incercarea de a adopta un stil de viata cat mai sanatos si echilibrat pt toata familia am adus mai aproape de tine o gama larga de produse alimentare bio, produse de baza (faina, zahar, orez etc), cereale si musli, produse bio pt copii si produse bio fara gluten.Toate produsele bio online sunt atestate de organizatiile de profil din Uniunea Europeana.In magazinul bio www.cosulbio.ro vei gasi cosmetice bio din ingrediente pure pentru: ingrijirea fetei , ingrijire corporala organica, ingrijirea parului, machiaj organic, produse bio pentru mame si bebelusi. Alegand sa consumi bio ai grija de sanatatea ta si a copilului tau. Comanda online produse bio, la preturi accesibile!
  
 Promotia saptamanii